Marisca Steur

Vitaliteitscoach en trainer

Werkwijze

Het gevoel dat je de hele wereld aan kunt. Je staat in je kracht, je voelt je energiek en vitaal. Er is balans en verbinding tussen gevoel en verstan . Je lichaam voelt fit en gezond aan. Dat is waar ik samen met jou aan wil werken. Food, move, mind en feel zijn de termen die daarbij centraal staan. Afhankelijk van jouw vraagstuk kiezen we een programma uit het palet voeding, beweging, persoonlijke ontwikkeling en ontspanning.

Kennismakingsgesprek

Als je met persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaat, is het fijn als je dit met iemand kan doen waarbij je je prettig voelt. We maken dan ook eerst een kennismakingsafspraak van circa een half uur. Dit kennismakingsgesprek is vrijblijvend.

Intakegesprek

Vooraf stuur ik je een intakeformulier met een vragenlijst. Op basis hiervan formuleren we je vraag en einddoel. De vragenlijst gaat in op een aantal aspecten die van belang kan zijn voor het traject, zoals je fysieke en mentale gezondheid. Afhankelijk van je vraag, kan het zijn dat ik nog een extra analyse maak op bijvoorbeeld voeding, lichaamssamenstelling of strategieën die je inzet bij stress. Tijdens deze sessie geef ik je al wat eerste tips en doe ik een voorstel voor een mogelijke aanpak

Plan van aanpak

We bespreken het plan van aanpak: hoeveel sessies spreken we in eerste instantie af; wat is de inhoud van deze sessies; Waar zit evaluatie- en meetmomenten. Doorgaans spreek ik trajecten van 8 sessies af met na 4 sessies een korte evaluatie- en meetmoment. Soms maak ik ook gebruik van e-coaching als die past binnen je doel.

Evaluatie

Heb je je doel bereikt of is het traject afgelopen, dan doen we een eindmeting of eindevaluatie. Ook ontvang je van mij een evaluatieformulier. Dit formulier gebruik ik om mijzelf te verbeteren in mijn dienstverlening. Daarnaast stellen de beroepsverenigingen dit als verplichting.

Vitaliteitsinstrumenten

Mijn rugzakje zit vol met instrumenten die ingezet kunnen worden als dit nodig is, voorbeelden zijn

 • coaching: logische niveaus, Transactionele Analyse
 • voeding: voedingsdagboek
 • ontspanning: massage en ademen
 • bewegen: personal training

Daarnaast bied ik naar wens extra instrumenten aan die een totaalpakket zijn en/of je inzicht geven in je ontwikkeling.

Lean Jump

Lean Jump is een programma dat speciaal is ontwikkelt voor personen die moeizaam tot niet in staat zijn om plezierig en effectief een verbetering van hun lichaamssamenstelling te bewerkstelligen. Kern van hun probleem is vaak het onvermogen van het lichaam om vet als brandstof te gebruiken. Het concept bestaat uit een meerdimensionale benadering van dit probleem.
Uitgekiende trainingen, hierop afgestemde maaltijden en het aanzetten van de thermoregulatie zijn slechts enkele van de interventies.

De kracht zit in de bloei

Dit is een traject gebaseerd op de 9 kenmerken van de Blue Zones. Het bestaat uit 10 sessies. Tijdens iedere sessie staat een thema centraal gericht om je vitaliteit en kracht te verhogen.

 1. Introductie Bloei: Analyse waar jij staat met betrekking tot de 9 kenmerken en het formuleren van doelstellingen
 2. Dare To Dream: Waar droom je van, hoe wil je als mens in het leven staan. hoe verloopt dit tot nu toe. Welke missie heb je voor de toekomst? het opstellen van je levensplan.
 3. Weet wat je eet: Waaruit bestaat die 80% die je eet, wat heb je in ieder geval nodig? Introductie op benodigde voedingswaarden en hoe kun je berekenen hoeveel jij nodig hebt? Dit verschilt immers per persoon. Uit deze berekening kun je je ideaalgewicht halen en de daarbij behorende energiebehoeften.
 4. Stop: regelmatig op de pauzeknop drukken om even tot rust te komen is belangrijk om alle daagjes stress van je af te laten glijden. Reflectie of je draagkracht nog in balans is met de draaglast, aan de hand van een stresstest. Daarnaast krijg je ademhalings- en ontspanningsoefeningen mee om stress te reduceren.
 5. NEAT: natuurlijk bewegen en functioneel trainen kun je integreren in je dagelijks leven. Je krijgt introductie van bewegen. Hoe je t beste kunt trainen. Uiteraard gaan we ook een stuk bewegen. Trek je sportkleding maar vast aan. Training is voor beginnende en gevorderde sporters geschikt
 6. 5 kleuren eten: in bonen en rode wijn zitten vitamines, mineralen en oxidanten. Welke vitamines, mineralen zijn er? En wat zijn anti-oxidanten? Waarom zijn ze zo belangrijk? Waar kan ik ze vinden? Je leert hoe je gevarieerd kunt eten met de benodigde voedingstofjes voor een gezonde darmflora en spijsvertering
 7. In contact: hoe sta jij in contact met je geliefden of bijvoorbeeld collega's. Kun je helemaal jezelf zijn? Wat heb je nodig om jezelf te zijn? En daardoor je vrij te voelen?
 8. In je kracht: je voelt je krachtig als je je passie kunt volgen. En ook als je je talenten en kwaliteiten efficiënt kunt inzetten. Je gaat op zoek naar je kracht. Onder andere door een ademhalingssessie waarbij je blokkades loslaat. Hierdoor voel je je meer vrij om in die kracht te komen
 9. Naar buiten: de omgeving waarbinnen je je beweegt, kan grote invloed hebben op een vitaal leven. Vandaag ga je ervaren wat buiten zijn in de natuur je kan opleveren
 10. Vrij en krachtig: je reflecteert op waar je na dit traject staat in jouw groei naar een vitaal en krachtig leven. En op welke wijze je verder gaat bloeien

Samenwerking


Bij grote projecten werken ik samen met: